dinsdag 14 april 2015


Klaprozen 

Ik ben dol op klaprozen. Is het ‘t intense rood dat me aan­trekt? Of de kwetsbaarheid? Of beide?

Als je de tijd neemt om er even naar te kijken, wordt het pas echt leuk. De grootste knop­pen gaan langzaam open. Dan val­len de schutblaadjes van de knop af en komt een verkreu­keld toefje rood tevoorschijn. Heel lang­zaam ontvouwt dat verfrommelde spul­letje zich tot een prachti­ge bloem.
Ik ben op slag verliefd op al dat uitbundige rood en ga ze plukken, zodat ik ze thuis in een vaas kan zetten.
Wat een teleurstelling! Na het plukken vallen meteen de rode bloemblaadjes af en sta ik met de kale stelen in mijn handen. Weg tere schoonheid.
Ik had ze beter kunnen laten staan, in de aarde en aan hun stelen en wortels. Dan waren ze langer mooi gebleven. Klaprozen kunnen zelfs storm en regen doorstaan, als ze maar aan de plant blij­ven zitten.                   

Zo kunnen wij nog wat van de klaproos leren. Ook wij kunnen als rank beter heel dicht bij de Ware Wijnstok blijven.

Dan zullen we groeien en bloeien.
 
 

Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten